Lněný olej s omega 3 mastnými kyselinami
Kód: 38/50Detailní popis produktu
Nerafinovaný, sedimetovaný a jednou filtrovaný lněný olej vhodný pro přípravu a dochucování jídel. Není vhodný pro teplou kuchyni.
Způsob výroby: Olej je vyráběn mechanickým lisováním semínek metodou za studena. Teplota oleje vytékajícího z lisu se pohybeje do 35 ºC a tak si olej uchovává všechny své látky v nepoškozeném stavu. Takto vylisovaný olej následně sedimentuje pak se přefiltruje a ještě jednou sedimentuje.
Obash látek v oleji:
- složení mastných kyselin (triglyceridů):
Nasycené mastné kyseliny (SAFA):
- kyselina palmitová: 4 - 6 %
- kyselina stearová: 1 - 2,5 %
Mononenasycené mastné kyseliny (MUFA):
- kyselina olejová: 15 - 25 %,
Polynenasycené mastné kyseliny (PUFA):
- kyselina linolová (označovaná také jako omega-6): 18 - 28 %
- kyselina α linolenová (označovaná také jako omega 3): 45 - 55 %
Některé prospěšné účinky nenasycených mastných kyselin:
- “Kyselina linolová přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.”
- “Kyselina α-linolenová přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.”
- “Nahrazení nasycených tuků nenasycenými tuky ve stravě přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi” (Nařízení Komise (EU) č. 432/2012) (2)
Teplota skladování: do 8 ºC. Při této teplotě vydrží minimálně 4 měsíce.
(2) ... https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%98epkov%C3%BD_olej
Doplňkové parametry
Kategorie: | Dietetické oleje |
---|---|
Záruka: | 4 měsíce |
5,0
6 hodnocení
Přidat hodnocení
5
4
3
2
1
5
E
Eliška
Lahodný olej. Nejlepší chuť, kvalita a čerstvost ze všech značek olejů, co jsem kdy koupila ;)
5
E
Ela
Výborný, čerstvě vylisovaný, tudíž bez hořkosti. Skvělý do salátů! Velká spokojenost.
5
K
Kristýna
Absolutně nejlepší k přípravě salátů , u mě velmi oblíbený , užívám ho i samostatně - preventivně - lžička ráno a večer ????
5
T
tereza
skvělá chuť, čerstvost. za mě nejkvalitnější lněný olej, který jsem kdy ochutnala
5
M
Markéta
Úžasná chuť
5
V
Věra K.
Opravdu kvalitní olej, ihned po vylisování. Rychlé dodání. Děkuji.